Annonsarkiv

True Colors
6 september — 5 november 2014

True Colors

Karin Lind, Simon Häggblom, SIMKA

Luleå Konsthall

Utställningen pågår 6 sept - 5 nov
True Colors- av SIMKA

Det började med ett miljöbrottsåtal för verket Blick på Öja – Landsort i Stockholms skärgård 2008. Åtalet ogillades av Tingsrätten men överklagades och vann laga kraft i Svea Hovrätt 2011. Simkas överklagan till Högsta Domstolen avslogs. Domen: 40 dagsböter vardera till Karin och Simon samt betalning för rättegångskostnaderna.

Under rättegången så framstod vissa aspekter och beskrivningar från åklagaren som rätt komiska och vulgära. Han som myndighetsrepresentant för länsstyrelsens miljöskyddsenhet synliggjorde en för oss häpnadsväckande och fantasieggande beskrivning av hypotetiska konsekvenser av vårt handlande. Vi såg framför oss hur vi stövlade runt i naturen och borrade… och borrade. Vi fick uppslag till att göra en serie filmer där vi agerar i naturmiljöer. Olika färger får symbolisera teman för respektive film och vi började med den gula.

Filmerna har visats som en del i rumsliga installationer tillsammans med skulpturer i gallerier och konsthallar. Vi prövar olika sammanhang och arbetar vidare i process samtidigt som serien byggs på.

Länk till www.simka.se