Kurre - Simon Häggblom, Karin Lind

Titel Kurre
Material betong, aluminium
Dimensioner 10m2
Konstnär/er Simon Häggblom, Karin Lind

KommunStockholm
AdressRipsav 44
PlatsInnergård/ atrium Förskola Bandhagen
Invigningsdatum2014-09-24

Länkwww.stockholmkonst.se/aktuellt/fargstark-kurre-pa-ripsavagen/

44:ans innergård är ett klassiskt atrium med himlen till tak och runt gården ligger rummen med förskoleverksamheten. Barnen på förskolan, som ligger mellan Örby och Högdalen, gör dagliga utflykter till parker och naturmiljöer och hämtar inspiration för lek där. Innergården ska uppmuntra deras kreativitet och stimulera den motoriska utvecklingen. Men gården är också ett blickfång för grannarna ovanpå, ett vård- och omsorgsboende.

Det är förskolan själv som tagit initiativet till konsten genom att spara egna medel. Stockholm konst har sedan bidragit med projektledning och ytterligare medel. Den 24 september är det invigning, stadsdelsdirektören Lena Lundström Stoltz talar och förskolechef Marie Lonér Månsson klipper det röda bandet till trumpetfanfarer. Lena From, projektchef på Stockholm konst, presenterar konsten.
Skulpturen Kurre består av tre större bladformade betongskivor i tre olika nivåer och tre olika blå nyanser. En av skivorna har orangeröda prickar. På skivorna står lysande orange aluminiumgranar med rund bas. Basen är blankpolerad så att ljus och skugga från himlen och omgivningen speglas.